Добре дошли в Семеен хотел „Изворите“, гр. Котел!

Ако търсите уюта на семейна почивка сред природата или сте приключенски настроени, изследователи на българската история, бит и култура, организирате фирмено мероприятие, личен празник или просто търсите бягство от напрегнатия градски живот, то Вие сте на правилното място.
В хотелската част разполагаме със стандартни стаи, семейни стаи. Капацитета за настаняване е   за 35-40 души, което ни позволява да отдадем специално внимание на всеки гост и той да се чувства специален по време на престоя си.
Напълно разбираме колко са важни за Вас домашните любимци и факта, че те са част от семейството ви, но Ви молим да ги оставите на грижите на Ваши близки по време на почивката Ви в нашия комплекс. Благодарим за разбирането!
При нас ще се насладите на кулинарни изкушения от безмесни и месни ястия, пици, специалитети, приготвени с гъби и трюфели от Котленския балкан. За ценителите на руйното винце, предлагаме богата листа с български, френски, италиански вина.
Ресторанта разполага с лятна градина, която естествено се слива с парка на града. За групови мероприятия – сватби, кръщенета, корпоративни събития комплексът предлага банкетна зала с
уникален интериор и капацитет от 100 места.
След дългите разходки в планината или околните села следва разтуха в нашия релакс център, където ще се насладите на гореща сауна, турска парна баня за детоксикация, термо лежанка и джакузи с топла изворна вода. Може да завършите релаксиращите процедури с масаж от професионален физиотерапевт и на финала да потънете в мекото легло със снежно бели чаршафи.
За корпоративните клиенти организираме семинари, обучения и всякакъв вид конферентни дейности в оборудвана зала с капацитет от 50 места, а екип от професионалисти е на Ваше разположение.
Препоръчваме Ви престой от минимум 2,3 нощувки, за да се възползвате оптимално от възможностите, които предлага мястото. За всеки сезон и за всеки тип турист имаме какво да предложим.

• Културно - историческо наследство:
На няколко минути пеша от хотела може да посетите Пантеона на Раковски ; Галатанското училище / експозизия на уникалните котленски килими/; Кьорпеевата къща /етнографски музей/, Квартал Галата, Природо – научен музей; Фестивал на етносите и багрите /организира се всяка година през юни, около Еньовден/; с. Жеравна - архитектурен резерват /на 14 км./
• Природни забележителности:
Изворните води на гр. Котел в парк „Изворите“
Връх „Вида” – историческа местност с площ 2.0 ха, намираща се в землището на гр. Котел и с. Жеравна е свързана със съпротивата срещу византийските нашественици. 
Връх „Разбойна” е с площ 5.0 ха. През 1876 г. тук е било сборно място на въстаниците от Втори революционен Сливенски окръг.
„Урушките скали” – с площ 69.0 ха и скален отвес -70 м. Те са характерни както с причудливите си форми, така и с гнездовищата на скален орел.

„Синия вир”, с височина на пада 7 м. и площ 1.1 ха. Водопадите „Скоковете” и „Медвенските извори” попадат във водосбора на на Медвенската река. Маркират туристически маршрут източно от гр. Котел, Ви отвежда до местността след 3,5 часа път пеша.
Природни забележителности са и редица отделни пещери, но не са пригодени за туристи без екипировка и водач.
• Ски писта Каранашевото. За любителите на зимните спортове на разположение е ски писта, която се намира на изхода на гр. Котел в посока Варна и само на 5км. разстояние от хотела. Предлага ски екипировка под наем. Има възможност за пързаляне с шейни за най- малките.

 

 

Настаняване

 

Спокойствие и отдих

 

Социални мрежи

facebook logo

Проектdogovor2dogovor