Поради настоящата епидемиологична обстановка и удължаване на извънредното положение, отварянето на комплекс "Изворите" се отлага. За актуална информация следете страницата ни във фейсбук /Парк хотел "Изворите"/ или ни потърсете на телефон 0889108858.

 

 -----

Местоположение:Град Котел се намира в малка живописна долина в източна Стара планина, на 527 метра надморска височина. Разположен е на 328 км от София и на 49 км североизточно от Сливен.

История:Котел е град с красиви архитектурни образци от късното Възраждане и e обявен за архитектурен исторически резерват, като са запазени над 110 къщи от епохата на Възраждането.
Богатата история, възрожденската архитектура и красивата планинска околност привличат в този живописен планински град множество чуждестранни и български туристи.

Атракции:В Галатанското училище е уредена музейна експозиция на великолепни образци на килимотъкаческото изкуство, а в Кьорпеевата къща е уреден етнографски музей.
Природното разнообразие на Котленския регион е отразен в Природонаучния музей. В църквите “Св. Троица” и “Св. Св. Петър и Павел” има запазени красиви дърворезби.
В Котел се намира и първата гимназия за фолклорно пеене и инструментална музика “Филип Кутев”.

Околности: Село Жеравна се намира на 14 км от Котел. Всяка една къща в Жеравна е уникален паметник на културата.
На 12 км югоизточно от Котел е и Медвен, известен с 120-те си културни паметници, датиращи от епохата на Възраждането.

Настаняване

 

Спокойствие и отдих


Социални мрежи

facebook logo